Galapagos

  • Bezoek de Galapagos Eilanden op uw eigen manier. Go Local! Travel kent de weg en maakt de reis die het beste bij u past

Individuele reis naar Galapagos

Misschien wel de meest bekende bestemming van Ecuador en voor velen de reden om naar Ecuador te reizen. Go Local! Travel organiseert voor u unieke trips naar de schitterende Galapagos eilanden. Ook hier geldt dat we weer zeer flexibel kunnen zijn, omdat we zelf de reizen samenstellen.

Het boeken van een Galapagos reis is wat minder eenvoudig dan onze overige bestemmingen. Dit heeft met name met de prijs te maken. Deze kan behoorlijk oplopen, $3.000 voor 8 dagen is geen uitzondering. Go Local! Travel wil echter niet meewerken aan dit soort enorme bedragen en is tevens erg kritisch over het reizen naar Galapagos. Wij willen het betaalbaar houden, maar ook de zekerheid hebben dat de betreffende organisatie het zeer serieus neemt met deze enorm unieke locatie op de wereld. Een verantwoorde 6-daagse reis kunt u bij ons al voor €990 boeken.

Het boeken van de reis
Omdat wij voor de beste prijs/kwaliteit gaan, boeken we de Galapagos op basis van offerte. Wij zoeken de reis die bij uw wensen past. Wanneer u akkoord gaat met de reis en prijs van dat moment maken wij uw boeking in orde. Wij hebben dus geen vaste prijzen, maar maken alleen gebruik van de last-minute tarieven.

Een Galapagos reis is dermate gecompliceerd dat u deze eigenlijk beter niet zelf kunt boeken (om teleurstellingen en hoge kosten te voorkomen). Uit ervaring hebben we geleerd dat de volgende afwegingen cruciaal zijn:
1. Ik ga voor de vogels, reptielen en andere dieren.Dieren Galapagos
2. Ik ga voor het onderwater leven (snorkelen).
3. Ik ga voor de natuur.
4. Ik ga voor de cruise.
5. Ik ga voor het unieke gevoel.
6. Ik ga voor zekerheid en dat mag wat kosten.
7. Ik heb geen restrictie in dagen (8 maximaal).

Aan de hand van u voorkeuren (meerdere mogelijk) valt er een passende reis samen te stellen.
Er zijn reizen beschikbaar voor 3 nachten, 4 nachten, 7 nachten. U moet er rekening mee houden dat u altijd een volle dag kwijt bent aan reizen (dus de 4 daagse aanbieding is eigenlijk maar 3 dagen Galapagos).

Verschil Cruise en Island hopping

Galapagos met CruiseMet een Cruise verblijft u op de boot (slapen en eten) en vaart u veelal ‘s nachts naar een volgende bestemming. Bij Island hopping verblijft u in een hotel en gaat u in de ochtend naar een onbewoond eiland en in de middag weer terug. Er zijn een aantal eilanden die alleen bij een Cruise bezocht kunnen worden (Genovesa, Espanola, Fernandina) maar de meeste eilanden kunt u zowel via de Cruise als Island hopping bezoeken.

Op de bewoonde eilanden (waar u slaapt tijdens de Island hopping) kunt u ook zelf op pad. In onze Local Planet krijgt u een uitgebreide beschrijving mee van de locaties welke u zonder gids van het park mag bezoeken. (Let op veel organisaties bieden deze tours aan onder het mom van Island Hopping!) Wij vinden dit niet helemaal terecht en zonde van het geld. Veel cruise boten hebben ook een aantal dagen in het programma met deze stops).

De Cruise reis is over het algemeen wel meer ontspannen omdat er geen vaartijd is overdag. Bij Island hopping gaat u in de ochtend naar het onbewoonde eiland toe (ongeveer 2 uur varen) en in de middag weer terug. Deze tijd wordt bij de cruise gebruikt om een boekje te lezen of op een andere manier te relaxen. Het zal niet zijn dat u daardoor meer kunt zien tijdens een cruise.

Als laatste is het van belang na te denken over de luxe van reizen. U kunt met een cruise mee (eenvoudig, gemiddeld, luxe). Voor het Island hopping maken we gebruik van hotels uit het hogere segment. Indien u dit meer budget wilt kunt u dit aangeven. Let op: de vaart van eiland naar eiland zal door het hele jaar een redelijk ruige tocht zijn. Met een speedboot (Lancha) vaart u met 16 personen van het ene bewoonde eiland in twee uur naar het volgende bewoonde eiland.