Vrijwilligerswerk met Go Local! Travel

Behalve reizen is vrijwilligerswerk een uitstekende manier om meer van Zuid-Amerika Vrijwilligerswerk Ecuadoren haar cultuur te leren kennen. Daarom helpt Go Local! Travel u graag met het organiseren van vrijwilligerswerk wat u prima met uw reis kunt combineren. Hieronder vindt u een overzicht van het soort werk, de minimale tijdspanne, de kosten en waar het in uw reis past.  Go Local! Travel werkt niet mee aan vrijwilligersprojecten waarvoor, naast de overnachtingen en maaltijden, betaald moet worden. Wanneer u uw keus heeft gemaakt, kunt u in het boekingsformulier aangeven waar u wilt werken en voor hoe lang.

Uw Eigen vrijwilligerswerk? Wanneer u uw interesse en ervaringen op geeft kunnen we kijken of we iets passends kunnen aanbieden.

Koken en Kinderopvang Quito (tijd en kosten flexibel) Deze twee projecten worden ook ondersteund door Go Local! Travel en zijn altijd te bezichtigen.

Vrijwilligerswerk EcuadorHet vrijwilligerswerk vindt plaats bij de twee projecten die worden ondersteund door Go Local! Travel in Quito. Het eerste project wordt geleid door een katholieke organisatie die arme mensen helpt. Speciale aandacht wordt gegeven aan ouderen die dagelijks een 3-gangen maaltijd voor slechts €0,10 krijgen. Naast maaltijden wordt er ook medische en tandheelkundige zorg aangeboden. Het tweede project steunt veelal alleenstaande minderjarige moeders die niet in staat zijn voor hun kinderen te zorgen. De kinderen kunnen naar school gaan en worden geholpen met hun huiswerk. De jonge moeders krijgen steun om hun sociale situatie te veranderen.

 

Wat kunt u doen

 • Koken: de voorbereiding van de maaltijden voor ongeveer 80 mensen (met een team van 4 lokale vrijwilligers).
 • Onderwijs: afhankelijk van uw ervaringen en uw niveau van het Spaans kunt u de leerkrachten helpen om de kinderen een bijzondere week te geven.
 • Ondersteunen van de behoeften van dat moment.

Locatie

Beide organisaties zijn gevestigd in het zuiden van Quito. U verblijft in het hostal dat deel uitmaakt van uw reis of wanneer u wilt, kunt u verblijven bij een lokale familie. Kosten zijn afhankelijk van uw verblijf. Een Hostal zal € 45 per 5 dagen kosten zonder maaltijden. Een verblijf bij een familie zal €56,00 per 5 dagen kosten inclusief alle maaltijden.

 


Bilsa (€125/5 dagen) Dit project wordt ondersteund door Go Local! Travel en wordt ook aangeboden als reisbestemming.

Vrijwilligerswerk EcuadorHet park Bilsa behoudt meer dan 3.000 hectare zeer zeldzaam woud bij de kust van Ecuador. Er is nog maar minder dan 1 procent over van het oorspronkelijke bos en is de derde prioriteit voor het behoud in de wereld. Het doel is om deze unieke samenstelling van flora en fauna van het bos in stand te houden, wat internationaal erkend is om zijn diversiteit en zeldzaamheid. Verder beschermt het park 3 belangrijke waterbronnen en is men actief in een “community outreach” programma met de nadruk op landbouw, gezondheid, milieu-educatie en ontwikkeling van community management.

Wat kunt u doen

 • Biologisch: zaadcollectie en selectie, het planten van de zaden in de kweekbedden, het onderhoud en het monitoren van de kweekbedden en heraanplanten van bomen in het herbebossing project.
 • Onderhoud: van de paden en tuinen rondom de hutten en het hoofdgebouw, het onderhoud van de fruitbomen en tuinen dichtbij de hutten, de tuin met medicinale planten, de bananenplantage (vrijhouden met machete en snoeien van de bomen), onderhoud van de orchideeën & bromelia tuin en tenslotte het onderhoud van de paden in het bos.
 • Timmerwerk: het maken van borden van de verschillende routes, het maken van kleine banken / krukken voor de hutten, en andere activiteiten afhankelijk van wat nodig is op het moment.

Locatie

Het park Bilsa ligt op 30 km van Quinindé, in de provincie Esmeraldas, en 30 km van de kust. Vanwege de beperkte toegang zal het een volledige dag (of zelfs twee) reizen zijn van Quito. Bilsa is goed te bereiken na uw bestemming Mindo (dag 6). U verblijft in een eenvoudige lodge binnen het reservaat (beperkte elektriciteit en warm water). Kosten zijn € 28, – per dag inclusief alle maaltijden.

 


Weeskinderen in San Pablo (€56,- /5 dagen)

Vrijwilligerswerk EcuadorOpgericht door een Katholieke organisatie met het doel om kinderen die hun ouders verloren zijn, als gevolg van HIV-AIDS, te ondersteunen. Momenteel worden hier 30 kinderen verzorgd en leven zij als een normaal gezin. Voor meer informative kunt u ook een kijkje nemen op de website.

 

Wat kunt u doen

 • Verzorging: helpen de maaltijden te bereiden, samen met de kinderen eten, helpen opruimen, kinderen naar bed brengen, etc.
 • Middagactiviteiten: na school willen de kinderen altijd graag samen iets doen waar u bij kunt helpen. 

Locatie

Het ligt op 100 km ten noorden van Quito dichtbij Otavalo, een van onze bestemmingen (na dag 5). U verblijft in een prachtig oud kloostergebouw in een eigen kamer. Kosten € 12, – per dag inclusief alle maaltijden.

 


Aldea Salamandra (€90/7 dagen)

Vrijwilligerswerk EcuadorDit project heeft getracht voor u een evenwicht te vinden tussen het ondersteunen van de lokale dorpen, om te leren en te genieten van het werken met hen. Het gebied bestaat uit nevelwoud, dichtbij Puerto Quito. Behalve van de heerlijke rivier kunt u ook genieten van de vele vogels. Die zijn hier mede dankzij de vele tropische boerderijen die hier de afgelopen 30 jaar opgezet zijn. Deze locatie heeft een weelderige tijd meegemaakt, maar is nu weer toe aan een opknapbeurt. Het vrijwilligerswerk hier bestaat dan ook uit het opknappen van de verblijven in combinatie met agrarische uitstapjes. U leert (en proeft) veel van de lokale vruchten en u maakt uw eigen chocolade.  

Wat kunt u doen

 • Landbouw: werken in de cacao en koffie velden, het onderhoud van de moestuin en medicinale planten.
 • Bouwnijverheid: u kunt actief zijn in de bouw van cabañas en met het verzamelen van het bouwmateriaal uit de natuur.
 • Koken: het bereiden van maaltijden voor de vrijwilligers en toeristen

Locatie

Aldea Salamandra ligt 140 kilometer ten noordwesten van Quito. Het ligt dichtbij de bestemming Mindo (na dag 6) vanaf daar zult u 45 minuten reizen om hier te komen. U verblijft in een zeer mooi gebied met veel activiteiten en uw huis is een bamboe lodge aan de rivier of een boomhut. Kosten zijn € 56,-  per week met maaltijden.

 


Un poco del Choco (€90,- /5 dagen), liefst 2 weken minimaal

Vrijwilligerswerk EcuadorAlle Ecuadoriaanse bossen van de Pacifische kust op een hoogte van 2200m heten Choco. Deze vindt u in het noordwesten van Ecuador en hebben een uitzonderlijk hoge biodiversiteit en zijn een thuis voor tal van endemische plant- en diersoorten. Helaas is er niet veel meer over van deze bossen. Meer dan 90% is ontbost tussen 1938 en 1988. Waar de diverse bossen ooit groeiden, kunt u nu bananenplantages vinden. De laatste resten van het bos worden bedreigd door illegale en legale houtkap, palmolieplantages en mijnbouwbedrijven. Dit is de reden waarom de Chocó worden beschouwd als een van de gebieden met de hoogste prioriteit voor bescherming. Het is een van ‘s werelds 10 belangrijkste biodiversiteit-hotspots en een van de WWF’s Global 200.

 

Wat kunt u doen

Timmerwerk: vrijwilligers zijn nodig om te helpen met het timmerwerk. Verder zijn er altijd onderhoudswerkzaamheden die rond het station moeten worden gedaan.

Biologische tuin: de biologische tuin zorgt voor zelfvoorziening van het Biologisch Station met verschillende groenten. Als vrijwilliger helpt u de biologische tuin te creëren, te cultiveren en boompjes te planten, en uiteindelijk te oogsten.

Wandelpaden en leerpad: voor het onderzoek naar de flora en fauna zijn er meer paden nodig. U kunt helpen met de bouw en de verbetering van de paden. Milieu-educatie is ook onderdeel van de werkzaamheden van het project, met creatieve ideeën kunt u deelnemen aan het ontwerp van het leerpad.

Milieu en ecotoerisme: andere bronnen van inkomsten moeten worden gevonden voor de lokale bevolking. Het produceren van sieraden van natuurlijke materialen (hout, zaden, boomvarens, enz.) en ecotoerisme zal worden aangemoedigd, met het oog op een duurzaam inkomen te garanderen. U kunt helpen met de promotie, de opleiding van gidsen of gewoon met creatieve ideeën en advies.

 

Locatie:

Un Poco del Choco ligt op 2 uur rijden van Quito naar het westen. U verblijft in een eenvoudige lodge binnen het reservaat (beperkte elektriciteit). Kosten € 12,- per dag inclusief alle maaltijden.

 

 


Montanita (€90/5 dagen) in combinatie met talenschool

Vrijwilligerswerk EcuadorDit kleine kustplaatsje in het westen van Ecuador biedt een unieke kans voor vrijwilligerswerk. Deze vrijwilligersprojecten worden bijvoorkeur gecombineerd met een cursus Spaans die u bij een talenschool kunt volgen. Het is een kleine gemeenschap en u zult in no time opgenomen worden in de lokale gemeenschap of u nu werkt als leraar of dierenarts.

 

Wat kunt u doen:

 

 • Basisschool: de leraar helpen, in het bijzonder met het aanleren van een beetje Engels, kunstnijverheid of sporten.
 • Dierenarts: vrijwilliger bij de plaatselijke dierenarts (omvat vaak reizen naar kleine, lokale fincas (boerderijen).
 • Kinderdagverblijf: helpen bij een kinderopvang voor arme kinderen. Er zijn zeer weinig middelen en hulp is zeker nodig.

Locatie

Het project ligt dichtbij de bestemming Puerto Lopez (aan het einde van de reis, voor Cuenca). U verblijft in een heerlijk ontspannen omgeving en een fantastische cabaña. Kosten zijn vanaf €87,- per week zonder maaltijden.