21- daagse individuele reis Peru

* 21- daags avontuur
* Bezoek: woestijn, Andes, kust, Machu Picchu en Titicacameer
* Inclusief: privé-/ openbaar vervoer, entree- en excursiegelden
* Uitbreiden mogelijk met jungletocht en/ of noord- PeruPakket prijs: € 1.645,- p.p.
Exclusief internationale vlucht (vanaf € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks) en vlucht Cusco – Lima

U kiest bij ons uw eigen luxe en daarmee uw budget.

Voorbeeldreis individuele reis Peru
Ons streven van deze 21- daagse reis is om u het gevoel te geven een continent gezien te hebben en niet alleen maar een land. U zult hierin alle hoogtepunten terug vinden van Islas Ballesta (Galapagos for the poor), de woestijn van Huacahina en de Nazca lijnen. Als afsluiter Colca Canyon als een van de diepste canyons ter wereld en natuurlijk Machu Picchu.

Dag 1 t/m 4   Lima – Islas Ballesta – Huacachina – Nazca
Isla BallestaU komt aan in de hoofdstad Lima en met een transfer wordt u naar het hotel gebracht. De volgende dag bezoekt u al een van de schatten van Peru, Islas Ballesta. Na een vroege rit in een luxe bus (4 uur) stapt u op de boot. Deze eilanden herbergen kolonies zeeleeuwen en pinguïns, aalscholvers, pelikanen en met een beetje geluk flamingo’s en dolfijnen. Per privé vervoer gaat u verder naar Huacachina, de oase nabij Ica, een rit van ca. 1,5 uur. Eenmaal daar is er een buggytocht door de hoge zandheuvels van de woestijn bij ondergaande zon gepland. De volgende dag gaat u per bus naar Nazca waar u optioneel een spectaculaire vlucht over de beroemde Nazcalijnen meemaakt. In de middag kunt u lekker uitrusten van de eerste hectische dagen in de zon van Nazca voordat de luxe nachtbus naar Arequipa vertrekt.

Dag 5 t/m 7   Arequipa
ArequipaNa aankomst van de nachtbus in Arequipa wordt u naar uw hotel gebracht. De mooie, zonnige stad Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restaurants, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst. U heeft hier twee dagen om op onderzoek uit te gaan. Optioneel doet u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour”, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas.

 

Dag 8 t/m 11   Colca Canyon – Machu Picchu – Puno – Umayomeer
CorporaqueOp dag 8 gaat u met de bus (4,5 uur) naar  één van de diepste canyons ter wereld,  Colca Canyon. Hier krijgt u een groepstour met op de eerste dag een reis van 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. Tijdens deze tocht ziet u de vulkanen Misti en Chachani, Picchu Picchu en Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. U verblijft in het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een wandeling maken naar de warmwaterbronnen van La Calera. De volgende dag gaat u op zoek naar condors, hagedisjes, adelaars, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha. Ook is er een stop bij  Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. In de middag bent u vrij op de omgeving zelf te verkennen. Vanaf hier reist u de volgende dag naar Puno waar u het traditionele Andes leven gaat zien met vele marktstraatjes. Een indrukwekkende optie hier is een bezoek aan het Umayomeer, majestueuze graftorens en een traditionele boerderij.

Dag 12 t/m 15   Titicacameer – Taquile – Cusco
Tititaca meer
Op dag 12 wordt u naar de haven gebracht om het Titicacameer met drijvende eilanden van totora-riet te bezoeken. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno. De volgende dag rijdt u per bus in 7 uur naar Cusco door de woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel, in de schilderachtige artiestenwijk San Blas. Waar u twee vrije dagen heeft om meer te leren over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas.

Dag 16 t/m 20   Pisaq – Ollantaytambo – Machu Picchu – Lima 
Machupicchu4Op dag 16 bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruines, vervolgens het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu, waar u verblijft. De volgende morgen gaat u met de eerste bus naar Machu Picchu. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. In de middag keert u per trein terug en wordt u naar een landgoed net buiten het dorpje Urubamba gebracht. Hier overnacht u in de prachtige landelijke omgeving van de Heilige Vallei om even bij te komen. U kunt hier ook de stichting bezoeken die met uw reis ondersteund wordt. De volgende dag wordt u in de middag per privétransfer naar Cusco gebracht. Waar u de volgende dag vrij kunt besteden.  Op dag 20 wordt u in de ochtend naar de luchthaven gebracht en in Lima weer naar uw hotel gebracht. De rest van de dag hebt u vrij, om Lima naar eigen inzicht te verkennen. Optioneel is er een stadstour. Helaas is dit alweer de laatste avond van de reis en wordt u de volgende dag naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar huis.

Extra opties bij deze reisRoute kaart met Bolivia
Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verdere ontdekking van de Andes en te lopen over indrukwekkende bergketens. De Amazone van Peru om te ontdekken wat het regenwoud nog voor ons verborgen houdt. Sportieve uitdagingen rond Cusco zijn een mountainbike tocht, raften of paragliden. Een culturele uitdaging zijn een uitstap naar de zoutpannen van Salineras en de indianen. Reken voor elk van deze uitbreidingen op minimaal 1 extra reisdag. Bij Go Local!Travel zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte voorbeeldreis geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt, laat het ons dan weten. Voor meer inspiratie, zie ook onze combi reizen met Ecuador.

Interesse

Vraag hier een reisofferte aan