Onze projecten

Ontwikkelingsprojecten ondersteund door uw Go Local! Travel reis

Buiten de lokale ondernemers ondersteunt Go Local! Travel drie verschillende ontwikkelingsprojecten in Ecuador. Bij het boeken van uw reis bepaalt u zelf welk van deze drie projecten Go local! Travel kan ondersteunen dankzij uw reis.

Uit de volgende projecten kan worden gekozen:

1. Minderjarige alleenstaande moeders en hun kinderen in Quito (meer info)
2. Dakloze ouderen in Quito (zie filmpje)
3. Een natuurpark in het noordwesten van Ecuador (meer info)

Hoe ondersteunt u deze projecten?

1. De kinderen kunnen door uw vakantie zelf ook op vakantie.
2. De ouderen krijgen dankzij uw vakantie een jaar lang gratis een middagmaal.
3. De organisatie van het natuurgebied wordt in staat gesteld de natuur te beschermen en te behouden.
Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om deze projecten te bezoeken tijdens uw reis of er zelfs vrijwilligerswerk te doen.

Beschrijving van de projecten

Villa Ticca zet zich in voor de opvang van minderjarige moeders van veelal arme komaf. Deze moeders hebben de grootste moeite Villa Ticca Quitoom uit hun erbarmelijke leefsituatie te komen en hun kinderen wachten hetzelfde lot. Villa Ticca zet zich in om deze moeders een menswaardiger bestaan te geven. Ze leren bijvoorbeeld een vak of lezen en schrijven. In de tussentijd wordt er voor de kinderen gezorgd en afhankelijk van hun leeftijd ontvangen zij meteen ook scholing. Dankzij een geboekte reis kan er bijvoorbeeld een vakantie georganiseerd worden voor de kinderen van de alleenstaande moeders. Het idee hiervan is om deze arme kinderen uit hun omgeving te halen en de ervaring van het slapen in een tent, in de natuur, te geven.

 

Iglesia Villa Flora zet zich in voor ouderen in Quito. Deze mensen leven veelal op straat en hebben geen familie (meer) waar ze Abuelitos Go Localop terug kunnen vallen. Juist voor ouderen is het moeilijk om in deze tijd nog een plek te vinden in de maatschappij en een oude dag voorziening hebben zij niet. Deze organisatie zorgt ervoor dat deze mensen tegen een zeer gereduceerd tarief een uitgebreide maaltijd kunnen nuttigen. Tevens is er ruimte voor psychische ondersteuning en is er een huisarts en tandarts waarvan gebruik kan worden gemaakt voor $1. Ze werken met Ecuadoriaanse vrijwilligers maar ondanks dat is het project met deze tarieven niet kostendekkend. Het feit dat ze wel een prijs vragen is om misbruik te voorkomen en bewustwording te creëren. Wanneer mensen echt geen geld hebben, worden ze alsnog geholpen. Dankzij een geboekte reis kunnen ze een jaar lang eten voor een oudere dakloze beschikbaar stellen.

Jatun Sacha heeft meerdere natuurbehoud projecten in Ecuador maar wij ondersteunen het project welke waakt over het behoud Bilsa Parque project Go Localvan een uniek stuk bos genaamd parque Bilsa. Dit project is alles behalve toegankelijk en is ook niet opgezet om het toerisme in de omgeving aan te wakkeren. De schitterende omgeving en het unieke ecosysteem waarin dit reservaat ligt is wel de aanleiding geweest. De houtkap (voornamelijk voor commerciële doeleinden), landbouw en veeteelt zijn nog steeds een serieuze bedreiging voor het weinige primair woud (2-5%) dat nog te vinden is in het noordenwesten van Ecuador. Het reservaat is eigendom van de Fundacion Jatun Sacha, een Ecuadoriaanse non-profit organisatie. 16 Jaar geleden zijn de eerste stappen gezet om dit woud te beschermen, simpelweg door een stuk woud aan te kopen en als Natuurreservaat te betitelen. Ze zijn begonnen met 760 ha en hebben het vervolgens uitgebreid tot 3600ha. Naast het beschermen van het tropisch woud is het zeer belangrijk om een goede relatie te onderhouden met de omliggende gemeenschappen en om hen te laten beseffen hoe belangrijk het behoud van deze unieke bossen, ook voor henzelf, is. Verder biedt Bilsa aan wetenschappers en studenten de mogelijkheid om lange of korte termijn onderzoeken uit te voeren. Parque Bilsa heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van herbebossingprojecten (500 ha), veelal geïnitieerd vanuit CO2 compensatie. Dankzij een geboekte reis kunnen zij de herbebossingsprogramma’s ook onderhouden en huisvesting bouwen voor vrijwilligers.