Peru en Ecuador compleet

 • route Ecuador
  route Ecuador
 • Lima
  Lima
 • Woestijn
  Woestijn
 • Tititaca
  Tititaca
 • Machu Picchu
  Machu Picchu
 • Otavalo Ecuador
  Otavalo Ecuador
 • Jungle
  Jungle
 • Mindo
  Mindo
 • Banos
  Banos
 • Cotopaxi
  Cotopaxi
 • route Peru
  route Peru
* 25- daags avontuur
* Bezoek: woestijn, Andes, nevelwoud, jungle
* Inclusief: privé-/ openbaar vervoer, (entree- en excursiegelden)
* Uitbreiden mogelijk met jungletocht en Galapagos

Pakket prijs:   € 2.040,- p.p.
Exclusief: internationale vlucht (vanaf € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks) en
lokale vlucht Quito – Lima, Lima – Juliaca, Cusco – Lima (+/- € 150,- per vlucht p.p.)

U kiest bij ons uw eigen luxe en daarmee uw budget.

Dag 1 t/m 5  Quito – Quicocha – Mindo

Girl OtavaloOnze chauffeur heet u welkom op het vliegveld en brengt u naar uw hotel in het historisch centrum van Quito. Een stad met vele gezichten en geweldig gelegen tussen hoge bergen met uitzicht op besneeuwde toppen. De volgende dag kunt u op ontdekking gaan in het prachtige historisch centrum en een van de vele museums. Dag 3 vertrekt u in de ochtend met prive vervoer naar de grootse markt van Zuid Amerika. Deze dag gaat u ook met een boot het Kristal blauwe vulkaanmeer Quicocha ontdekken. Na een eerste indruk van de Andes zakt u af naar het Nevelwoud Mindo. Bekend om de vele vogels en tropische uitstraling. Hier kunt u een fantastische canopy doen door de boomtoppen of een wandeling maken.

Dag 6 t/m 10  Cotopaxi – Tungurahua – Banos
Uitzicht vanaf ontbijtWe gaan weer terug naar de Andes en bezoeken de hoogste actieve vulkaan de Cotopaxi. In dit park heeft u ook kans om groepen wilde paarden tegen te komen. U verblijft deze nacht dichtbij de Cotopaxi wat garant staat voor mooie uitzichten. De volgende dag gaat u het lokale Andes leven ontdekken. Hier kunt u genieten van de omgeving met een wandeling of gewoon lekker genieten van het leven om u heen. Op dag 9 gaat de tocht over de Andes verder. We gaan nu de meest actieve vulkaan van Ecuador bekijken, de Tungurahua. Het verblijf is in het heerlijke en levendige stadje Banos. Voor de volgende dag staat er voor u een fietstocht langs de meest spectaculaire watervallen en een rafting avontuur te wachten.

Dag 11 t/m 14  Tena – Papallacta
Bilsa Parque project Go LocalOp dag 11 zakken we langzaam af en komen uit eindelijk in de jungle van Ecuador nabij Tena. De Rio Napo hoort u voorbij kabbelen, aangevuld met het ritmisch geluid van kikkers, krekels en apen. Kortom u bent in de Selva (jungle) van Ecuador. Met dit verblijf wordt een project ondersteund van de gemeenschap die met de opbrengsten hun opvangproject voor dieren financieren. Activiteiten: met de kano wordt u naar uw eindbestemming gebracht. In het primaire bos rondom uw verblijf kunt u wandelen en op zoek gaan naar vogels, reptielen en apen. U leert welke bruikbare materialen in de jungle groeien, kan een visje vangen of een vlot bouwen. U verblijft in een geweldige lodge en de maaltijden en activiteiten zijn inclusief. Op dag 14 verlaat u de Jungle en heeft u een spectaculaire rit voor de boeg tot wel 4200m. Ook kunt u de baden van Papallacta bezoeken verwarmt door de vulkaan Antisana, alvorens voldaan uit te komen bij een prachtige hacienda voor uw laatste nacht in Ecuador.

Dag 15 t/m 17  Lima  – Huacachina – Isla Ballesta
ecuadorreis2Op dag 15 wordt u naar de luchthaven gebracht voor de vlucht naar Lima. hier heeft u een transfer naar uw hotel en wordt u naar uw hotel gebracht. De rest van de dag heeft u vrij om Lima te bezoeken. De volgende dag bezoekt u al een van de schatten van Peru, Islas Ballesta. Na een rit per luxe openbaarvervoer (5 uur) komt u uit bij de woestijn. Huacachina, de oase nabij Ica, daar is er een buggytocht door de hoge zandheuvels van de woestijn bij ondergaande zon, u overnacht in Huacachina. De volgende ochtend gaat u Per privévervoer naar Isla Ballestas. Deze eilanden herbergen kolonies zeeleeuwen en pinguïns, aalscholvers, pelikanen en met een beetje geluk flamingo’s en dolfijnen.

Dag 18 t/m 21  Lima – Puno – Titicacameer – Cusco
Tititaca meerOp dag 18 wordt u naar de luchthaven van Lima gebracht voor de vlucht naar Juliaca met transfer naar Puno. Op dag 19 heeft u een tour naar Tititacameer vanwaar u de eilanden van totora-riet gaat bezoeken. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno. De volgende dag rijdt u per openbaarvervoer in 7 uur naar Cusco door de woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel, in de schilderachtige artiestenwijk San Blas. (u kunt hier ook een luxe toeristenbus kiezen met leuke stops en lunch onderweg ($35).

Dag 22 t/m 26  Pisaq – Ollantaytambo – Machu Picchu – Cusco
Machupicchu4Op dag 22 bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruïnes, vervolgens het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu, waar u verblijft. De volgende morgen gaat u met de eerste bus naar Machu Picchu. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. In de middag keert u per trein terug en wordt u naar een landgoed net buiten het dorpje Urubamba gebracht. Hier overnacht u in de prachtige landelijke omgeving van de Heilige Vallei om even bij te komen. U kunt hier ook de stichting bezoeken die met uw reis ondersteund wordt. De volgende dag wordt u in de middag per privétransfer naar Cusco gebracht. U heft hier op dag 24 een vrije dag om de stad te bezoeken en alle indrukken een plek te geven. Helaas is dit alweer de laatste dag en op dag 25 heft u een transfer naar het vliegveld met aansluiting op uw vlucht naar huis.

Extra opties bij deze reis
Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid Kaart Ecuador combi peru compleetom deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verder ontdekking van de Andes om te lopen over indrukwekkende bergketens of een bezoek aan de Galapagos.

Bij Go Local! zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte samenvatting geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten. Voor meer Route kaart met Boliviainspiratie, zie ook onze combi reizen met Ecuador.
Interesse of vragen: info@golocal-travel.org

Interesse

Vraag hier een reisofferte aan