Over Go Local Travel

Reisadviseurs en chauffeurs

Go Local! Travel bestaat uit een team professionals en toegewijde chauffeurs met verschillende nationaliteiten, ruime ervaring in toerisme en grote betrokkenheid met de klant.
 
Wie is Go Local! Travel
Go Local! Travel is een bedrijf wat is uitgedacht en opgezet in Ecuador door een Nederlander. U maakt uw eigen reis en deze kan zo luxe zijn als u zelf wilt. Het idee van Go Local! Travel is ontstaan uit praktische overwegingen. Diverse Ecuadoriaanse ontwikkelingsorganisaties hebben fantastische – en belangrijke – plannen, maar geen geld om het uit te voeren. Verschillende lokaal opgezette toeristische locaties in Ecuador hebben een leuke plek maar geen klanten. Terwijl sommige dure locaties wel klanten hebben ondanks dat hun locatie het geld absoluut niet waard is. Met Go Local! Travel willen we dat de ontwikkelingsorganisaties een bron van inkomsten gaan vinden en dat de leuke plekken in Ecuador klanten krijgen. De reizen zijn samengesteld met behulp van Ecuadorianen en expats die al een langere tijd in Ecuador wonen.

Pepijn Grau 

Oprichter van Go Local! Travel. Woont momenteel in Nederland en heeft met divers vrijwilligerswerk en georganiseerde rondreizen in Ecuador al heel wat gezien. Met Go Local! Travel hoopt deze antropoloog een antwoord gevonden te hebben om het bedrijfsleven te laten samenwerken met ontwikkelingswerk. Pepijn is verantwoordelijk voor het onderhouden van contacten met onze locaties, planning van reizen en de marketing in Europa.

 

Meike Stieglis

Meike is tijdens haar studie Ontwikkelingsstudies begonnen met reizen. Nadat zij een half jaar lang had gereisd en gewoond in Midden-Amerika, raakte zij verknocht aan de Latijns-Amerikaanse cultuur en de prachtige natuur. Zij maakte daarna nog lange reizen door Afrika en het Midden-Oosten, maar keerde toch weer terug naar het Latijns-Amerikaanse continent om te gaan werken en wonen in Quito, Ecuador. Daar verkende zij elke uithoek van het land! Inmiddels weer terug in Nederland, maar gelukkig nog nauw betrokken bij Latijns-Amerika door Go Local Travel. Voor Go Local Travel onderhoudt zij onder andere de website en schrijft zij de persoonlijke gidsenboeken, de Local Planets.

 

Lex Drost

Lex is een van onze chauffeurs (en eigenlijk veel meer dan dat) en de kans is groot dat hij u met een lach opwacht op het vliegveld om de eerste kilometers in Ecuador te maken. Hij weet niet meer waar Nederland is, woont nu al meer dan 16 jaar in Ecuador met zijn gezin. Lex kent de wegen hier op z’n duimpje en hij zal als chauffeur en gids u het nodige kunnen tonen.

 

Chauffeur Manuel voor Go LocalManuel Naranja

Manuel geliefd bij iedereen, brengt de mensen rond in het zuidelijke deel van Ecuador. Hij is bekend met de lekkerste restaurants en leuke plekken om even te stoppen. Zijn geduldige aard komt daarbij goed van pas want u zult zich nooit gehaast voelen in de auto van Manuel.

 

HernanHernan Villalba

Deze vriendelijke en ondernemende man doet zijn werk vanuit Quito. We kunnen hem inmiddels specialist noemen in Mindo en heeft zelf lange tijd in de jungle bij Tena gezeten. Behalve dat hij mensen enthousiast rond rijdt heeft hij ook samen met zijn vrouw een eigen hotel. Deze staat in een bijzondere straat van het historisch centrum. Zo heeft Hernan ruime ervaring met internationale toeristen.

 

Fredy Villares 

Onze Fredy is de man die de ritten vanuit Banos verzorgt. Voor hem is Ecuador maar een klein landje en heeft daarom ook geen moeite om even van Noord naar Zuid te rijden. Je kan hem dus wel wat vragen over Ecuador. Hij is druk aan het oefenen met zijn Engels. Zijn Europese trekken heeft hij uit Spanje waar hij jaren gewoond heeft. Nu is hij samen met zijn vrouw en zoontje weer aan het genieten in zijn eigen Ecuador.

 

Jaime Ortiz 

Wanneer u verder naar het Zuiden van Ecuador gaat reizen zult u deze zachtaardige man zeker ontmoeten. Cuenca en omgeving kent hij als zijn broekzak en daar is hij ook geboren en getogen. Inmiddels is de kust ook niet meer onbekend want hij is regelmatig in Guayaquil en Puerto Lopez te vinden.

 

Wat willen we worden
Behalve kwalitatief goede reizen uitdenken, deze voor eerlijke prijzen aanbieden en een financieringsbron worden voor ontwikkelingsprojecten hebben we nog meer! We willen de huidige lokale toeristische markt bevorderen: community based tourism, lokale familie hotels en activiteiten die men ter plaatse kan ondernemen. Het doel hiervan is om in de toekomst niet alleen deze organisaties omzet te geven maar ook een vertrouwensband te krijgen en verbeteringstrajecten in te zetten. Er staat bijvoorbeeld een plan klaar om deze partners warm te krijgen om meer ecologisch te denken.