Galapagos Locaties

Galapagos kent 3 eilanden waar u in een hotel kunt verblijven.
Dit zijn Santa Cruz (hier komt u aan op de luchthaven van Baltra), Isabela en San Christobal (ook hier kunt u via een vlucht aankomen).
Deze eilanden hebben het gevoel van een klein dorp met wat terrasjes aan de boulevard. Ideaal dus om even lekker wat te eten of te drinken en vissers aan te zien komen. Deze eilanden hebben ook hele mooie stranden die u zelf kunt bezoeken om leguanen, schildpadden en zeeleeuwen te zien. In onze Local Planet staat van alle eilanden een uitgebreide beschrijving over de toers die u zelf, zonder kosten, kunt ondernemen.

Uiteraard heeft Galapagos vele onbewoonde eilanden die u via een cruise maar ook via Island hopping kunt bezoeken. Volgens de regels van het park mogen daar een van te voren bepaald aantal boten komen. Op deze locatie mag u alleen met een gids komen en maakt u tweemaal een wandeling van 2 uur. Hieronder een beschrijving van een aantal eilanden:

Eilanden
Hoewel heel Galapagos mooi is en ieder eiland een unieke flora en fauna heeft, geven we u toch wat tips. De hieronder genoemde locaties zijn bijna allemaal te bezoeken met onze zelf ontworpen Island hopping tours en via Cruise reizen. Bekijk ook onze Go Local Island Hopping folder voor een complete beschrijving of onze unieke Go Local Galapagos combi tour.

Genovesa (alleen via een cruise)
Roodvoetige jan van gent GenovesaMinder druk bezocht en een van de oudste eilanden. Bijzondere vogelsoorten (zoals Lavameeuwen, Gemaskerde en Roodvoetige Jan-van-Genten en Fregatvogels) kunt u hier vinden. De Darwin Bay en Prince Philip’s Steps zijn de plekken die u bezoekt op het eiland. U kunt rond het eiland goed snorkelen waarbij u kans heeft om een Hamerhaai te zien.

 

 

Vanuit Santa Cruz kunt u onder andere de volgende eilanden bezoeken:
Vanuit Santa Cruz kunt u hele mooie daguitstapjes maken naar diverse onbewoonde eilanden. Ook voor het duiken is Santa Cruz een goede uitvalbasis. U kunt hier tevens de nodige locaties zelf ontdekken (van 06:00 – 18:00). Onder andere Tortuga Bay (ook snorkelen) Charles Darwin Institute, Las Grietas/Playa de los Alemanes (de meest beroemde stranden van Santa Cruz).

Seymour (Cruise of Island hopping)
island hopping PlazasDit eiland is net als een aantal andere eilanden, ontstaan door seismologische activiteiten. Het is één van de meest populaire broedplaatsen voor zeevogels. Zo zijn de kolonies van Blauw-voetige Jan-van-Genten en magnifieke Fregatvogels de grootste attracties van het eiland. Verder is het eiland druk bezocht door zeeleeuwen. Ondanks dat het water rond het eiland niet erg diep is, kun je hier wel uitstekend duiken. Er zwemmen vele rifvissen zoals de Kasmira Snapper. Ook zwemt de Hamerhaai in deze wateren.

 

 

Bartolome (Cruise of Island hopping)
Bartolome island geknipt_mm_pixels instellingHeeft enorm mooie witte stranden, geweldige snorkelplekken en dieren zoals pinguins, schildpadden (januari-maart), hagedissen en Witpunthaaien. U heeft kans om met vissen, zeeleeuwen en Galápagospinguins te zwemmen. Er is maar een kleine hoeveelheid aan vegetatie op het eiland, maar heeft wel een van de mooiste uitzichten over het fascinerende lavalandschap, zoals Pinnacle Rock en Cousins Rock.
Isla Isabela en Isla Fernandia: Deze eilanden kunnen meestal, i.v.m. afstanden, niet in combinatie met de bovengenoemde.

 

Plazas Punta Carion(Cruise of Island hopping)
Santa Fe GalapagosBij aankomst wordt u al toegeroepen door grote mannetjes zeeleeuwen en hun jongen. Voordat het veilig is aan land te gaan, jagen de gidsen ze weg door te klappen. Stap voorzichtig over de met witte guano en krab bedekte rotsen. Dit eiland heeft weinig bomen maar een rotstuin-achtige mat van de endemische zoutmelde, wiens sappige bladeren rood kleuren van mei tot december. Daarnaast zult u diverse vinkensoorten (ook Darwins) rode keerkringvogels, zwaluwstaartmeeuwen, bruine pelikanen gaan zien en een verscheidenheid aan cactussen. Op zee kunnen pijlstormvogels, bruine noddy sterns en scholen van mul en doktersvissen worden gespot. Verder op zee zijn dolfijnen, manta’s en zelfs orka’s te zien. Snorkelen op South Plaza is niet toegestaan, vanwege het aantal zeeleeuwen. De stroming kan sterk zijn.

Santa Fe(Cruise of Island hopping)
Plazas punta carion GalapagosDit eiland ligt achter een mooie , beschutte baai aan de noordoostelijke hoek van het eiland, een goede plek om te snorkelen. Dit kleine eiland is bedekt met een woud van reusachtige Opuntia cactussen. Waarschijnlijk ziet u Galapagos duiven, sprinkhanen, Galapagos haviken en de endemische landleguaan, een lichter gekleurde leguaan. Zeer indrukwekkend is de baai met een wit zandstrand en turquoise wateren. U gaat hier snorkelen met jonge zeeleeuwen. Scholen van geelstaart doktersvissen, sergeant majors, juffer – en papegaaivissen zijn te zien. Tevens maakt u kans op een ontmoeting met roggen en witpunthaaien ( Deze zijn onschuldig). De meest spectaculaire planten zijn de gigantische vijgcactussen, uniek voor Santa Fe (Opuntia Echios Barringtonensis).

 

Vanuit Isabla kunt u de volgende locaties bezoeken

Isabela (Cruise of Island hopping voor enkel het zuidelijke deel)
Is het grootste eiland van de Galapagos en zeer mooi als u naar de westzijde gaat (ook minder bezocht). Er zijn verscheidene vulkanen waarvan er een aantal nog actief zijn. Tevens is er een enorm groot dierenrijk te bewonderen: reuze schildpadden, pinguins, zeeleguanen en flamingo’s. De vulkaan Alcedo heeft een fantastisch uitzicht. Tevens komt hier, met name in juni tot en met december, de grootste populatie reuzenschildpadden van de Galápagos voor. Punta Moreno geeft u een spectaculair uitzicht op de Alcedo, Sierra Negra en Cerro Azul vulkaan. Tevens kunt u hier indrukwekkende lavastromen van erupties van jaren geleden zien. In de Elizabeth Bay vindt u vaak pinguins, zeeschildpadden en zeevogels. Locaties die u zelf kunt bezoeken: El Muro de las Lagrimas, Poza Salinas (Flamingo’s), Concha Perla (ook om te snorkelen).

Tintoreras (Cruise of Island hopping)
TintorerasDit is een reeks van eilanden voor Puerto Villamil (Isabela). Met een kleine boot gaat u vanaf het dok naar Tintoreras eiland en u begint aan de wandeling. Dit kleine lava eiland is het thuis van pinguïns, leguanen en de Galapagos havik. De baai die langs het eiland ligt is de rustplaats voor haaien. U zult hier veel witpunthaaien zien. De wandeling gaat verder en u komt onder andere zeeleeuwen, blue footed boobies, zeeleguanen en verbazingwekkende lava formaties tegen. De dag wordt afgesloten met snorkelen op twee verschillende plekken, u zult onder andere kunnen zien: witpunthaaien, zeeleeuwen, zeeschildpadden, roggen, pinguïns en nog veel meer. In de middag heeft u nog even tijd om te relaxen of om naar bijvoorbeeld Concha Perla te gaan, een natuurlijke lagune naast de oceaan. Een geweldige plek om te zwemmen en snorkelen.

Sierra Negra (Cruise of Island hopping)
Galapagos Island HoppingDit is een tour voor de wandelaars: Sierra Negra y Chico Vulcanos. Indien gewenst kan de route ook per paard worden afgelegd. Sierra Negra is de tweede grootste krater ter wereld (11 km diameter). De natuur verschilt hier erg van de rest van de Galapagos eilanden. De laatste uitbarsting duurde 8 dagen en was in mei 2005. Deze tour kan worden gedaan te paard of te voet. U wordt naar de rand van de krater gebracht, op 30 minuten van de stad. Hier begint de trekking van in totaal 16km. U zult de krater bewandelen tot aan Volcan Chico waar u vele fumarolen en kraters kunt zien. Zwavel, ijzer en gestold magma zorgen voor een kleurrijk geheel.

 

Los Tuneles(Cruise of Island hopping)
Los Tuneles IsabelaLos Tuneles is een groot gebied in het westelijke deel van Isabela waar lava gevormde bogen in de oceaan zijn ontstaan. Iniden u van snorkelen houdt is dit een van de must see’s. Het is een geweldige plek om reusachtige manta’s, schildpadden, haaien, pinguïns, blauwvoetgenten en zeepaardjes te spotten. Het is op 45 minuten van Puerto Villamil gelegen en is een van de meest indrukwekkende plekken op de eilanden. In de middag kunt u een lekkere strandwandeling maken of lekker relaxen bij het hotel.

 

Fernandina (Alleen Cruise)
Aalscholvers fernandinaIs het derde grootste eiland, gelegen aan de westzijde van Isabela. Het is het thuis van de Flightless Cormorant (lopende aalscholver) en de grootste (prehistorische) zeeleguanen. Het is een eiland waar u de meeste kans heeft op een vulkanische eruptie. Punta Espinosa staat bekend om een van de grootste concentraties endemische zeeleguanen. Rond mei komen hier de jonge zeeleguanen uit de eieren. Ook lopende aalscholvers, pinguins, stormvogels en zeeleeuwen zijn hier te vinden.

 

 

Vanuit San Christobal kunt u onder andere bezoeken:
In San Christobal kunt u de nodige locaties zelf ontdekken. Bijboorbeeld naar Cerro Tijaritas y Punto Carola. Dit is een leuke wandeling met ook een aantal plekken om te snorkelen en veel uitzichtpunten of Punto Carola wordt ook wel het stand van de liefde genoemd… Ontmoet de zeehonden en vele vogels. Bij ons verbijft u hier in een klein familie hotel met een lekker zwembad en evenzo ontbijt.

Kickerrock
Duiken GalapagosMet de boot vaart u naar Kicker Rock, een grote rots die 150 meter boven zeeniveau uitsteekt. Het is de favoriete plek voor vele vogelsoorten zoals de Maskergenten en Fregatvogels die u zult zien op de weg erheen. Ook vindt u witpunthaaien die hier veel voorkomen en er bestaat een goede kans dat u ook een groep hamerhaaien tegenkomt, zeker dus even snorkelen. U heeft deze dag ook de mogelijkheid om te snorkelen bij Isla Lobos. Het eiland heeft zijn naam te danken aan de groepen zeeleeuwen die er wonen. De kans om schildpadden te zien is hier groot.

 

 

kaart galapagos