Galapagos en Island hopping

voor ons was het de ideale manier om de Galapagos te ontdekken, een echt hoogte punt

Wat betekend Island hopping?
Deze term wordt nog wel eens verschillend gebruikt voor de Galapagos.
Bij ons betekend Island hopping dat je verblijft in een leuk hotel op een bewoond eiland, maar dagtours doet naar de onbewoonde eilanden.
Tijdens de vrije dagen kunt u ook activiteiten doen op de bewoonde eilanden waar u verblijft. Dit zijn vaak de bekende sites als Wall of Tears of Charles darwin Centre. Bij andere reisorganisaties wordt deze term ook gebruikt wanneer er alleen tours op de bewoonde eilanden worden gedaan. Echter ziet u hierdoor veel minder van de Galapagos en dat is zonde voor u bezoek.

Wij combineren het liefst twee bewoonde eilanden of meer voor een compleet beeld van de Galapagos.
Dit zijn de eilanden Santa Cruz en Isabela of Santa Cruz en San Christobal, zie hiervoor ook de pagina locaties. de pagina locaties
 

Voorbeeld reis 6 daagse Island hopping Santa Cruz en Isabela richtprijs 1085 euro
Go Local! heeft een unieke Island hopping Galapagos reis ontwikkeld die u het meeste van de archipel laat zien voor een zeer scherpe prijs. Het is een combinatie van landtour en island hopping. Deze voorbeeldreis is heel eenvoudig aan te passen aan uw persoonlijke wensen en beschikbare dagen. Laat ons weten welke eilanden u het meest aanspreekt en op basis hiervan stellen we uw bezoek aan Galapagos samen.

Dag 1 higland tour Santa Cruz
Highalnd tour Santa CruzDe reis begint met een vlucht van twee uur vanuit Quito of Guayaquil naar Baltra. Hier wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw hotel (eventueel met zwembad) gebracht. De eerste tour kan beginnen en dat is het ontdekken van de binnenlanden van Santa Cruz, de Highland tour. Met de chauffeur gaat u op pad om op zoek te gaan naar de schilpadden in het wild, vulkanische lava grotten  en mooie stranden. Na de tour wordt u terug gebracht naar het hotel en in de avond kunt u rustig over de boulevard wandelen op zoek naar een leuk restaurantje.
 
 

dag 2 Bartolome
Bartolome Island hoppingVandaag vertrekt u vroeg (06.00 uur) met de boot naar het eiland Bartolome en Sulvian Beach. Terugvaart rond 16.30 uur. Deze tour is inclusief ontbijt, lunch, snorkelmateriaal en handdoeken. U bezoekt het zuidelijke strand waar vaak onschuldige zwarte-tip rif haaien en roggen worden gezien in het warme, ondiepe water. U ziet het vulkanisch landschap met de “pionierplanten”, de grijze Tiquilia plant en de groenachtige Chamaesyce. Ook zult u diverse vogels aantreffen, waaronder de Galapagos havik, alsmede zeeleeuwen en Galapagos pinguïns. De dag eindigt met snorkelen aan de voet van de Pinnacle Rock.
 

dag 3 Seymour
Galapagos Blue footed BoobieDeze dag gaat u het eiland Seymour bezoeken, gelegen in een prachtig landschap waar u gouden adelaarsroggen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, en Galapagos pinguïns zult ontmoeten. Dit eiland is ontstaan uit onderzeese lava met zwarte basaltlava. Bij het aanmeren ziet u al de zeeleeuwen, zwaluwstaartmeeuwen, lavameeuwen, keerkringvogels, bruine noddy sterns en pelikanen. U kruist een zandvlakte en gaat door een Palo Santo bos. De fregatvogel en Jan-van-gent zal u hier ook niet gaan missen. De dag wordt afgesloten met een mooie snorkeltour. optie is een vrije dag om zelf een van de vele sites te bezoeken op Santa Cruz, welke beschreven staan in de Local Planet die u van ons ontvangt. Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het Charles Darwin Station. Dit is een kweekcentrum voor reuzenschildpadden en landleguanen en het meest succesvolle project voor inheemse soorten. Het project wordt uitgevoerd door PNG (Galapagos National Park) en CDRS (Charles Darwin Research Station). U heeft hier ook de mogelijkheid om het strand te bezoeken of te snorkelen.

dag 4 Tintoreras Isabela
TintorerasDeze ochtend vertrekt u vroeg met de taxi boot (lancha) naar het eiland Isabela, dit is ongeveer 2 uur varen vanuit Santa Cruz. Isabela is het ideale eiland om van uw bezoek ook een strandvakantie te maken. Natuurlijk verblijft u hier dan ook in een relaxed hotel op het strand met ontbijt. Na aankomst heeft u de tijd om even bij te komen of het eiland te ontdekken. In de middag begint de eerste tour namelijk Tintoreras. Deze plek laat u tijdens een korte wandeling van 2 uur de belangrijkste dieren van de Galapagos zien: Bluefooted Boobies, pinguïns, zeehonden, leguanen, schildpadden, White Tip Sharks, etc. Daarna is er een mogelijkheid om te snorkelen, u gaat zeker zeehonden en schildpadden ontmoeten.

dag 5 Los tuneles
Duiken GalapagosVoor vandaag staat er een snorkeltour op het programma naar Los Tuneles. Dit zijn lavaformaties die als bogen boven de zee uitkomen. Tijdens het snorkelen en ziet u o.a.: schildpadden, roggen, haaien, zeeleeuwen, pinguïns, blue-footed boobies, en zeepaardjes. Het is een van de meest bijzondere locaties voor een unieke onderwaterleven, een must see voor snorkelaars. optie voor vandaag is natuurlijk ook een vrije dag of een pittige vulkaanbeklimming bij Sierra Negra. Dit is de tweede grootste krater ter wereld (11 km diameter). U maakt een wandeling langs de rand van de krater tot Volcano Chico, waar u fumarolen en kraters kunt zien. Het is een geweldige plek en geeft u het gevoel op Mars te zijn

 

dag 6 vlucht
Helaas is er een eind gekomen aan uw bezoek aan de Galapagos. Deze ochtend maakt u uw laatste boottocht in alle vroegte naar Santa Cruz. Afhankelijk van uw vervolgvlucht vanuit Baltra kunt u deze ochtend nog leuke plekken bezoeken op Santa Cruz om de weg te vervolgen naar de luchthaven in Baltra. Van Baltra vliegt u terug naar Guayaquil en vervolgens naar Nederland.
 

Voorbeeld reis 6 daagse Island hopping San Christobal en Santa Cruz richtprijs 1085 euro

Dag 1 Higland tour San Christobal
De reis begint met een vlucht van twee uur vanuit Quito of Guayaquil naar San Christobal. Hier wordt u opgewacht door onze chauffeur en naar uw hotel (eventueel met zwembad) gebracht. Hierna begint uw eerste tour: de highland tour, dit maakt onderdeel uit van het nationaal park en u krijgt de verscheidenheid van San Christobal te zien. U gaat hier het bijzondere zoetwatermeer Al Junco bezoeken op 700m, Galapaguera, een nieuw onderzoekscentrum waarin u in een ‘natuurlijke’ omgeving vele vogels, planten en schildpadden zult zien. Tevens bezoekt u El Progreso, een verzameling van kleine boerenbedrijven. De dag wordt afgesloten met een wandeling op het strand van Puerto Chino. U verbijft hier in een klein familiehotel met een lekker zwembad en een goed verzorgd ontbijt.

Dag 2 Kicker rock
Dieren GalapagosDeze dag gaat u een dagtour maken naar Kicker Rock (Leon Dormido). Met de boot vaart u naar Kicker Rock, een grote rots die 150 meter boven zeeniveau uitsteekt. Het is de favoriete plek voor vele vogelsoorten zoals de Maskergenten en Fregatvogels die u zult zien op de weg erheen. Ook ziet u wittiphaaien die hier veel voorkomen. Er bestaat een goede kans dat u ook een groep hamerhaaien tegenkomt, zeker dus even snorkelen. optie is om deze dag een tour te maken naar Lobos, het accent ligt dan minder op snorkelen. Hier gaat u tijdens de wandeling zeker de blue footed boobie, fergat vogel zeeleguanen en zeeleeuwen zien. 

 

Dag 3 Santa Cruz
Vandaag vertrekt u met een boot naar het eiland Santa Cruz. In de ochtend heeft u nog voldoende mogelijkheden om mooie plekken te bezoeken, welke beschreven staan in de Local Planet die u van ons ontvang, zoals Cerro Tijaritas y Punto Carola. Dit is een leuke wandeling met onderweg een aantal plekken om te snorkelen en veel uitzichtpunten. Punto Carola wordt ook wel het stand van de liefde genoemd….. Ontmoet de zeehonden en vele vogels. U verblijft deze avond in een heerlijk hotel (inclusief uitgebreid ontbijt). In de avond kunt u genieten van de vele restaurants aan de pier.

 

 

Dag 4 Seymour
Galapagos Island HoppingDeze dag gaat u het eiland Seymour bezoeken, gelegen in een prachtig landschap waar u gouden adelaarsroggen, zeeschildpadden, zeeleeuwen, en Galapagos pinguïns zult ontmoeten. Dit eiland is ontstaan uit onderzeese lava met zwarte basaltlava. Bij het aanmeren ziet u al de zeeleeuwen, zwaluwstaartmeeuwen, lavameeuwen, keerkringvogels, bruine noddy sterns en pelikanen. U kruist een zandvlakte en gaat door een Palo Santo bos. De fregatvogel en Jan-van-gent zal u hier ook niet gaan missen. De dag wordt afgesloten met een mooie snorkeltour.
 

Dag 5 Plazas
island hopping PlazasWederom staat er een dagtour op het programma namelijk naar Plazas. Bij aankomst wordt u al toegeroepen door grote mannetjes zeeleeuwen en hun jongen. Voordat het veilig is aan land te gaan, jagen de gidsen ze weg door te klappen. Stap voorzichtig over de met witte guano en krab bedekte rotsen. Dit eiland heeft weinig bomen maar een rotstuin-achtige mat van de endemische zoutmelde, wiens sappige bladeren rood kleuren van mei tot december. Daarnaast zult u diverse vinkensoorten (ook Darwins) rode keerkringvogels, zwaluwstaartmeeuwen, bruine pelikanen gaan zien en een verscheidenheid aan cactussen. Op zee kunnen pijlstormvogels, bruine noddy sterns en scholen van mul en doktersvissen worden gespot. Verder op zee zijn dolfijnen, manta’s en zelfs orka’s te zien. Snorkelen op South Plaza is niet toegestaan, vanwege het aantal zeeleeuwen. De stroming kan sterk zijn.
 
Dag 6 vlucht
Helaas is er een eind gekomen aan uw bezoek aan de Galapagos. Deze ochtend wordt u door onze chauffeur opgehaald bij het hotel naar de luchthaven in Baltra. Van Baltra vliegt u terug naar Guayaquil en vervolgens naar Nederland.

Deze voorbeelden werken wij graag voor u uit in een reis op maat. Tevens hebben we een gevarieerd aanbod van cruise boten of een combinatie reis met Island hopping en een cruise boot