Rondreis 21 dagen

*21 dagen avontuur
* Woestijn, Andes, Kust, Machu Picchu en Titicacameer
* Prive vervoer en openbaar vervoer inclusief
* Entrees en excusries als genoemd inclusief
* Vlucht Cusco – Lima inclusief
* Uitbreiding jungle of noord Peru mogelijk

Pakket prijs: 1325

Extra Kosten:
Internationale Vlucht

Samenvatting 21 daagse individuele rondreis Peru

Ons streven van deze 21 daagse reis is om u het gevoel te geven een continent gezien te hebben en niet alleen maar een land. U zult hierin alle hoogtepunten terug vinden van Islas Ballesta (Galapagos for the poor), de woestijn van Huaachina en de Nazca lijnen. Als afsluiter Colca Canyon als een van de diepste canyons ter wereld en natuurlijk Machu Picchu.

Dag 1 t/m 4

U komt aan in de hoofdstad Lima en met een transfer wordt u naar het hotel gebracht. De volgende dag bezoekt u al een van de schatten van Peru, Islas Ballesta. Na een vroege rit in een luxe bus (4 uur) stapt u op de boot. Deze eilanden herbergen kolonies zeeleeuwen en pinguïns, aalscholvers, pelikanen en met een beetje geluk flamingo’s en dolfijnen. Per privévervoer gaat u verder naar Huacachina, de oase nabij Ica, een rit van ca. 1,5 uur. Eenmaal daar is er een buggytocht door de hoge zandheuvels van de woestijn bij ondergaande zon. De volgende dag gaat u per bus naar Nazca waar u optioneel van een spectaculaire overvlucht over de beroemde Nazcalijnen. In de middag kunt u lekker uitrusten van de eerste hectische dagen in de zon van Nazca voordat u de luxe nachtbus naar Arequipa.

Dag 5 t/m 7

Na aankomst van de nachtbus in Arequipa wordt u naar uw hotel gebracht. De mooie, zonnige stad Arequipa is een uitstekende plek om enkele dagen te vertoeven: prima weer, goede restauranten, interessante musea en een fantastisch mooie binnenstad – opgenomen op de Werelderfgoedlijst. U heeft hier twee dagen om op onderzoek uit te gaan. Optioneel kunt u een stadswandeling door Arequipa en de zogenaamde “reality tour” doen, waarbij u een idee krijgt van het dagelijkse leven van veel van de Arequipeñas.

Dag 8 t/m 11

Op dag 8 gaat u met de bus (4,5 uur) naar één van de diepste canyons ter wereld, Colca Canyon. Hier krijgt u een groepstour met op de eerste dag een reis van 160 kilometer naar het plaatsje Chivay in de vallei. Tijdens deze tocht ziet u de vulkanen Misti, Chachani en Picchu Picchu en Nationaal Park Pampa Cañahuas waar, op een hoogte van 3400 meter, groepen gedomestificeerde lama’s en alpaca’s en de wilde, beschermde en zeldzame vicuñas rondlopen. U verblijft in het schitterend gelegen hotel in de kleine Andesgemeenschap Corporaque. Na de tocht kunt u een wandeling maken naar de warmwaterbronnen van La Calera. De volgende dag gaat u opzoek naar condors, hagedisjes, adelaars, vossen en de grote, konijnachtige vizcacha. Ook is er een stop bij Maca – een door een grote aardbeving in 1991 verwoest dorpje aandoen. Eveneens stoppen we in Yanque, met een schitterend kerkje, gebouwd uit wit vulkaangesteente. In de middag bent u vrij op de omgeving zelf te verkennen. Vanaf hier reist u de volgende dag naar Puno waar u het traditionele Andes leven gaat zien met vele marktstraatjes. Een indrukwekkende optie hier is een bezoek aan het Umayomeer, majestueuze graftorens en een traditionele boerderij.

Dag 12 t/m 15

Op dag 12 wordt u naar de haven gebracht om het Titicacameer met drijvende eilanden van totora-riet te bezoeken. Vandaag de dag leven er nog steeds enkele honderden leden van de Uros-stam, op de eilanden, waar huizen, wachttorens, kerken en boten gemaakt zijn van riet. Op het schilderachtige Amantaní zult u bij een traditioneel gastgezin overnachten en een schitterende zonsondergang beleven. De volgende morgen vaart u naar het nabijgelegen Taquile met zijn traditionele textielarbeid. Na een mooie wandeltocht en een lunch (niet inclusief) vaart u terug naar Puno. De volgende dag rijdt u per bus in 7 uur naar Cusco door de woeste bergen, smalle valleien met verspreid liggende Andesgemeenschappen en uiteindelijk voor de groene dalen nabij de antieke hoofdstad van de Inca’s. Rond 15:00 komt u aan in Cusco en brengen we u naar uw hotel, in de schilderachtige artiestenwijk San Blas. Waar u twee vrije dagen heeft om meer te leren over de Inca’s in het Museo Inca of het Museo Precolombino, bezoek de imposante ruines van Sacasywaman net buiten de stad en het schitterende koloniale centrum met zijn vele kerken, wandel door de artiestenwijk San Blas.

Dag 16 t/m 20

Op dag 16 bezoekt u de Heilige Vallei van de Inca’s. Eerst gaat het per privétransport naar het dorpje Pisaq met zijn befaamde markt en ruines, vervolgens het antieke dorpje Ollantaytambo waar we het indrukwekkende Incafort bezoeken. Vanaf Ollantaytambo neemt u de trein naar Aguas Calientes, het dorpje nabij Machu Picchu, waar u verblijft. De volgende morgen gaat u met de eerste bus naar Machu Picchu. Om 6 uur kunt u de ‘Verloren Stad van de Inca’s’ binnen, net op tijd om het eerste zonlicht over de omringende bergkammen te zien schijnen. Een magisch moment. In de middag keert u per trein terug en wordt u naar een landgoed net buiten het dorpje Urubamba gebracht. Hier overnacht u in de prachtige landelijke omgeving van de Heilige Vallei om even bij te komen. U kunt hier ook de stichting bezoeken die met uw reis ondersteund wordt. De volgende dag wordt u in de middag per privétransfer naar Cusco gebracht. Waar u de volgende dag vrij kunt besteden.

Op dag 20 wordt u in de ochtend naar de luchthaven gebracht en in Lima weer naar uw hotel gebracht.

De rest van de dag hebt u vrij, om Lima naar eigen inzicht te verkennen. Optioneel is er een stadstour. Helaas is dit alweer de laatste avond van de reis en wordt u de volgende dag naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar huis.

Extra Opties bij deze reis

Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verder ontdekking van de Andes om te lopen over indrukwekkende bergketens. De Amazone van Peru om te ontdekken wat het regenwoud nog voor ons verborgen houdt. Sportieve uitdagingen rond Cusco is een mountainbike tocht, Raften of Paragliden. Een culturele uitdaging is een uitstap naar de zoutpannen van Salineras en de indianen. . Reken voor elk van deze uitbreiding op minimal 1 extra reisdagen.

Bij Go Local! zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte samenvatting geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten. Voor meer inspiratie, zie ook onze combi reizen met Ecuador.

Leave a Reply