Ecuador 21- daagse reis

 • Route Ecuador
  Route Ecuador
 • Salinas
  Salinas
 • Chugchilan
  Chugchilan
 • Cuenca
  Cuenca
 • Mindo
  Mindo
 • Jungle
  Jungle
 • Puerto Lopez
  Puerto Lopez
* 21- daags avontuur
* Ervaar de authentieke cultuur en het overrompelende natuurschoon
* Met deze reis ziet u de koloniale steden, de culturele markten, Andes, nevelwoud, jungle en de kust.
* Ecuador is een land dat zich heel goed leent voor maatwerk dus zie deze reis als voorbeeld en laat ons weten hoeveel ‘peper en zout’ u door het eten wilt.Pakket prijs: € 1365,- p.p.
Exclusief internationale vlucht (vanaf € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks)

U kiest bij ons uw eigen luxe en daarmee uw budget.

Lees hieronder de dag tot dag beschrijving van onze 21 daagse voorbeeldreis door Ecuador. Dit voorbeeld dient ter inspiratie en kan uiteraard geheel naar uw wensen worden aangepast.

Dag 1 t/m 4 Quito – Otavalo – El Angel

Onze chauffeur heet u welkom op het vliegveld en brengt u naar uw hotel fruit marketin het historisch centrum van Quito. Een stad met vele gezichten en geweldig gelegen tussen hoge bergen met uitzicht op besneeuwde toppen. De volgende dag kunt u op ontdekking gaan in het prachtige historisch centrum en een van de vele musea. Vanaf hier gaat u met prive transport langs de beroemde rozenkwekerij, oudste hacienda en met een boot op een kristalblauw vulkaanmeer. De volgende dag bezoekt u de grootste markt van Zuid-Amerika en deze avond heeft u de optie om bij een familie thuis te verblijven. Een onaangeraakte schat is het Park El Angel, samen met een treinrit in de vallei en een zoutmuseum gaat u dit bezoeken. U verblijft hier in de meest indrukwekkende hotel van Ecuador. Na het bezoek aan El Angel reist u naar Peguche (Otavalo). Indien gewenst kunnen ze u hier kennis laten maken met een aantal culturele ceremonies.

Dag 5 t/m 8 Mindo – Cotopaxi  

cotopaxi P1010305 - CopyOp dag 5 reist u naar het Nevelwoud. Onderweg is er nog een excursie bij Mitad del Mundo. In Mindo heeft u de keus om te genieten van dit vogelparadijs met een vogeltour of het avontuur op te zoeken met een Canopy over de boomtoppen. Op dag 7 gaan we richting de vulkaan Cotopaxi. U bezoekt eerst het nationale park op zoek naar kuddes wilde paarden of misschien waagt u zich wel aan een beklimming naar 4800m? U verblijft bij het park, wat fantastische beelden gaat opleveren en waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. De volgende dag gaat u het lokale Andes leven ervaren. U verblijft in een heerlijke cabana midden in de natuur. U kunt hier paardrijden, wandelen of gewoon genieten van het leven om u heen en een mooie zonsondergang.

 

Dag 9 t/m 10 Banos

Een van de vele watervallenOp dag 9 gaat de tocht over de Andes verder. We gaan nu de meest actieve vulkaan van Ecuador bekijken, de Tungurahua. Het verblijf is in het heerlijke en levendige stadje Banos. Voor de volgende dag staat er voor u een fietstocht gepland langs de meest spectaculaire watervallen en een rafting avontuur te wachten.

 

 

Dag 11 t/m 14 jungle bij Tena – Riobamba

Op dag 11 zakken we langzaam af en komen uiteindelijk uit in de jungle Indianen in bootDSCN9988van Ecuador, nabij Tena. De Rio Napo hoort u voorbij kabbelen, aangevuld met het ritmisch geluid van kikkers, krekels en apen. Kortom: u bent in de Selva (jungle) van Ecuador. Met dit verblijf wordt een opvangproject voor dieren ondersteund gerund door de gemeenschap. Activiteiten: met de kano wordt u naar uw eindbestemming gebracht. In het primaire bos rondom uw verblijf kunt u wandelen en op zoek gaan naar vogels, reptielen en apen. U leert welke bruikbare materialen in de jungle groeien, kan een visje vangen of een vlot bouwen. U verblijft in een geweldige lodge en de maaltijden en activiteiten zijn inclusief. Op dag 14 verlaat u de Jungle en gaat u terug naar de Andes gebergte, Riobamba is de volgende stop.

Dag 15 t/m 21 Cuenca – Puerto Lopez

Deze dag krijgt zeker een sportieve tint. Deze morgen wordt u, al naar Walvissen Ecuadorgelang uw keuze, wakker in een fantastisch oude haciënda of ons hotel en opgehaald om een stukje van de vulkaan Chimborazo te beklimmen. Vervolgens gaat u per fiets de vallei in en ervaart u het prachtige platteland leven. Voor de wandelaars hebben we een mooie trek door de paramo. Vervolgens gaat de route naar Cuenca. Onderweg kunt u nog met de legendarische (toeristische) trein Nariz del Diablo. Op dag 17 en 18 heeft u dan de tijd om de koloniale stad Cuenca te bezoeken, het natuurpark el Cajas, de markten en vele restaurants. Op dag 19 gaat u van de hoge Andes naar de kust. Hier verblijft u de laatste 2 nachten. Lekker op het strand, de vissers bekijken of een bezoek aan Poorman’s Galapagos en in juni tot september zeker ook de walvissen.

Op dag 21 vertrekt u vroeg in de middag met onze chauffeur naar Guayaquil om naar de luchthaven te gaan en daar de vlucht te nemen naar huis.

 

Extra opties bij deze reis

Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijkeKaart Ecuador Colombia compleet en puur wensen. Bij Go Local! Travel zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte voorbeeldreis geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten. Voor meer inspiratie, zie ook onze combi reizen met Ecuador.

 

Interesse

 

Vraag hier een reisofferte aan