Combi reis Ecuador en Galapagos

 • Route Ecuador
  Route Ecuador
 • Otavalo
  Otavalo
 • Quilatoa
  Quilatoa
 • Jungle
  Jungle
 • Bartolome
  Bartolome
 • Galapagos
  Galapagos
 • Cruise
  Cruise
* 21- daags avontuur
* Bezoek: Galapagos, Andes en jungle
* Inclusief: privé-/ openbaar vervoer, (entree- en excursiegelden)
* Uitbreiden mogelijk met klim in de AndesPakket prijs: v.a. € 1.750,- p.p.
Exclusief: internationale vlucht (vanaf € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks) en
lokale vluchten Quito – Galapagos en Galapagos – Guayaquil (+/- € 420,- retour p.p.)

Een ongekende favoriet: de combi reis Ecuador en Galapagos. Een prachtige reis door Ecuador afsluiten met de adembenemende Galapagos archipel. Dat is de slagroom op de taart! En behoort uiteraard tot de mogelijkheden bij Go Local Travel. U kiest bij ons uw eigen luxe en daarmee uw budget.

Bij een combi reis naar Ecuador en Galapagos reist u gewoonlijk van Quito naar Guayaquil, waarbij u alle mooie plekken van het vaste land ontdekt. Vanaf Guayaquil vertrekken er vluchten naar een van de twee vliegvelden op de Galapagos (Baltra of San Christobal). De vlucht duurt ongeveer 2 uur en vertrekken nagenoeg allemaal begin van de ochtend en komen rond 12:00 op de Galapagos aan. Op de terug weg gaat u weer terug naar Guayaquil en vanaf daar door met de internationale vlucht van de KLM.

Voor een combi-tour heeft u het liefst 3 weken nodig. Twee weken voor Ecuador en een week voor de Galapagos. Ideaal is natuurlijk 4 weken, dan heeft u zeker genoeg tijd voor Ecuador en Galapagos. Wij raden een verblijf op de Galapagos aan van ongeveer 6 dagen.

U vindt hieronder een reisvoorbeeld ter inspiratie. Uiteraard kunnen wij alles naar wens aanpassen en zijn de mogelijkheden haast onbeperkt.

Dag 1 t/m 4  Quito – Otavalo
el angelOnze chauffeur heet u welkom op het vliegveld en brengt u naar uw hotel in het historisch centrum van Quito. Een stad met vele gezichten en geweldig gelegen tussen hoge bergen met uitzicht op besneeuwde toppen. De volgende dag kunt u op ontdekking gaan in het prachtige historisch centrum en een van de vele museums. Vanaf hier gaat u met privé transport langs de beroemde rozenkwekerij, oudste hacienda en met een boot op een Kristal blauwe vulkaan meer. De volgende dag bezoekt u de grootse markt van Zuid- Amerika en deze avond heeft u de optie om bij een familie thuis te verblijven. Een onaangeraakte schat is het Park El Angel, samen met een trein rit in de vallei en een zoutmuseum gaat u dit bezoeken. U verblijft hier in de meest indrukwekkende hotel van Ecuador. Na het bezoek aan el Angel reist u naar Peguche (Otavalo). Indien gewenst kunnen ze u hier kennis laten maken met een aantal culturele ceremonies.

Dag 5 t/m 9  Andesgebergte

combi reis Ecuador en GalapagosDe vulkaan Cotopaxi ligt op u te wachten, u bezoekt eerst het nationale park opzoek naar kuddes wilde paarden of misschien waagt u zich wel aan een beklimming naar 4.800m? U verblijft bij het park wat fantastische beelden gaat opleveren en waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. De volgende dag gaat u het lokale Andes leven ervaren. U verblijft in een heerlijke cabana met een schoonheid van natuur. U kunt hier paardrijden, wandelen of gewoon genieten van het leven om u heen en een mooie zonsondergang.

 

Dag 9 t/m 14  Banos – Tena (jungle)  
Bilsa Parque project Go LocalOp dag 9 gaat de tocht over de Andes verder. We gaan nu de meest actieve vulkaan van Ecuador bekijken, de Tungurahua. Het verblijf is in het heerlijke en levendige stadje Banos. Voor de volgende dag staat er voor u een fietstocht langs de meest spectaculaire watervallen en een rafting avontuur te wachten. Op dag 11 zakken we langzaam af en komen uit eindelijk in de jungle van Ecuador nabij Tena. De Rio Napo hoort u voorbij kabbelen, aangevuld met het ritmisch geluid van kikkers, krekels en apen. Kortom u bent in de Selva (jungle) van Ecuador. Met dit verblijf wordt een project ondersteund van de gemeenschap die met de opbrengsten hun opvangproject voor dieren financieren.

Activiteiten: met de kano wordt u naar uw eindbestemming gebracht. In het primaire bos rondom uw verblijf kunt u wandelen en op zoek gaan naar vogels, reptielen en apen. U leert welke bruikbare materialen in de jungle groeien, kan een visje vangen of een vlot bouwen. U verblijft in een geweldige lodge en de maaltijden en activiteiten zijn inclusief. Op dag 14 verlaat u de jungle en heeft u een spectaculaire rit voor de boeg tot wel 4.200m. Ook kunt u de baden van Papallacta bezoeken verwarmt door de vulkaan Antisana, alvorens voldaan uit te komen bij een prachtige haciënda voor uw laatste nacht in Ecuador.

Dag 15 t/m 21  Galapagos 
boot galapagos P1090852Galapagos gaat werkelijkheid worden. Vanaf de Hacienda is het vliegveld niet zo ver en in de ochtend vertrekt u naar Galapagos. Hier begint uw tour zoals gekozen (Island Hopping of Cruise) U wordt opgehaald vanaf de luchthaven en de komende dagen zijn geheel verzorgt. Bij een cruise zijn ook de maaltijden inclusief. De komende dagen wordt u verwend door een ongekende natuurschoon en dieren die het leven bepalen. U zult bij elke tour voldoende afwisseling hebben in landschappen maar ook een variatie in snorkelen en een lekker strand.

 

Om een korte impressie te geven van een landtour:

combi reis Ecuador en GalapagosOp dag 15 komt u aan op Baltra en wordt u naar het hotel gebracht in Santa Cruz, goed gelegen en met een bijzondere sfeer. In de middag wordt u opghaald voor een highland tour en bezoekt u lava grotten en schildpadden in het wild.

Op dag 16 wordt u in de ochtend opgehaald bij uw hotel voor de dagtour Seymour en Bachas.  Op dit eiland met onderzeese lava en ziet u veel wild: zeeleeuwen, zwaluwstaartmeeuwen, lavameeuwen, keerkringvogels, bruine noddy sterns en pelikanen. Op een grote zandvlakte ziet u mariene leguanen en jonge zeeleeuwen bodysurfen vaak hier.

 

FloreanaOp dag 17 Floreana brengt u een bezoek aan de hooglanden: de piraat baaien, het schildpaddenreservaat en de zoetwaterbronnen. U kunt snorkelen in Luz del Dia. U gaat tijdens een wandeling (piraten) grotten zien en bij Punta Luz del Dia is het mogelijk om Galapagos pinguïns, zeeleeuwen, en tropische vissen te zien langs de rotsachtige kust met zijn kristalheldere water.

Op dag 18 kunt u zelf op pad gaan en een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Charles Darwin, Tortuga Bay of Las Grietas in de middag gaat u met een boot naar Isabela. Hier heeft u een leuk hotel direct aan het strand.

combi reis Ecuador en GalapagosOp dag 19 is er een tour naar Tintoreras. Dit is een reeks van eilanden voor Puerto Villamil. Met een kleine boot gaat u vanaf het dok naar Tintoreras eiland en u begint aan de wandeling. Dit kleine lava eiland is het thuis van pinguïns, leguanen en de Galapagos havik. De baai die langs het eiland ligt is de rustplaats voor haaien, vooral witpunthaaien. De wandeling gaat verder en u komt onder andere zeeleeuwen, blue footed boobies, zeeleguanen en verbazingwekkende lava formaties tegen. De dag wordt afgesloten met snorkelen op twee verschillende plekken, u zult onder andere kunnen zien: witpunthaaien, zeeleeuwen, zeeschildpadden, roggen, pinguïns en nog veel meer. In de middag heeft u nog even tijd om te relaxen of om naar bijvoorbeeld Concha Perla te gaan, een natuurlijke lagune naast de oceaan. Een geweldige plek om te zwemmen en snorkelen.

combi reis Ecuador en GalapagosOp dag 20 is er een tour voor de wandelaars Sierra Negra y Chico Vulcanos
Sierra Negra is de tweede grootste krater ter wereld (11 km diameter). De natuur verschilt hier erg van de rest van de Galapagos eilanden. De laatste uitbarsting duurde 8 dagen en was in mei 2005. Deze tour kan worden gedaan te paard of te voet. U wordt naar de rand van de krater gebracht, op 30 minuten van de stad. Hier begint de trekking van in totaal 16km. U zult de krater bewandelen tot aan Volcan Chico waar u vele fumarolen en kraters kunt zien. Zwavel, ijzer en gestold magma zorgen voor een kleurrijk geheel.

Op dag 21 vertrekt u vroeg in de ochtend met een boot naar Santa Cruz en vandaar wordt u naar het vliegveld gebracht. Hier is uw vlucht naar bijvoorbeeld Guayaquil en indien de tijden het toestaan kunt u door met de internationale vlucht naar huis.

Extra opties bij deze reisKaart Ecuador Colombia compleet en puur
Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verder ontdekking van de Andes om te lopen over indrukwekkende bergketens of een bezoek aan de Galapagos.

Bij Go Local! zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte samenvatting geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten. Voor meer inspiratie, zie ook onze combi reizen met Ecuador.kaart galapagos combi
Interesse of vragen: info@golocal-travel.org

Interesse

Vraag hier een reisofferte aan.