Colombia en Ecuador Puur

 • Route Ecuador
  Route Ecuador
 • Route Colombia
  Route Colombia
 • Cuenca
  Cuenca
 • Chugchilan
  Chugchilan
 • Cotopaxi
  Cotopaxi
 • Mindo
  Mindo
 • Salinas
  Salinas
 • San Agustin
  San Agustin
 • Pasto
  Pasto
 • Tatacoa woestijn
  Tatacoa woestijn
*19- daags avontuur
*Woestijn, Andes en grens overgang over land
*Prive vervoer en/of openbaar vervoer
*Uitbreiding zona Cafetera, jungle of Galapagos mogelijk. Pakket prijs: v.a. € 1.605,- p.p.
Exclusief internationale vlucht (vanaf v.a. € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks)

Wilt u een mooie indruk krijgen van de veelzijdigheid van Colombia en Ecuador in een korte tijd? Dan is Puur Colombia en Ecuador een aanrader. Zie hieronder de dag tot dag beschrijving van deze reis. Uiteraard kan ook hier de reis worden aangepast naar uw eigen wensen.

Dag 1 – 3 Bogota – Tatacoa woestijn
huilaU komt aan in de hoofdstad Bogotá. De indrukwekkende geschiedenis van deze miljoenenstad kunt u ontdekken met onze stadstour in het koloniale centrum. Deze krijgt u op dag 2 van ons. We nemen u ook mee met de kabelbaan, de Monsterrate berg op, voor een prachtig uitzicht op de stad.
Op dag 3 is er een mooie rit per openbaar vervoer (8 uur) naar Aipe. Vandaar gaat u per boot over de rivier Magdalena en ontmoet u de stille, lege en spectaculaire Tatacoa woestijn. U overnacht onder de sterrenhemel.

 

Dag 4 – 6 San Agustin – Popayan (optie is Zona Cafetera)
Unknown-origin-tombstones-San-Agustin-Colombia-2De volgende dag staat er nog een wandeling gepland en in de middag vertrekt u, per openbaar vervoer, naar San Agustin. Hier vindt u de archeologische schatten die ook Colombia niet onbekend zijn. U gaat deze de volgende dag ontdekken met een gids en middels een tocht ter paard rond San Agustin. Om de sfeer compleet te maken verblijft u in een mooie haciënda. Langzaam begint u met de reis naar het zuiden en op dag 12 gaat u per openbaar vervoer (7 uur) naar Popayan, waar u in het historisch centrum verblijft.

 

Dag 7 – 9 Pasto – Las Lajas – Salinas (Ecuador)
el angel(optie is om door te gaan naar Zona Cafetera en valle Cocora u vliegt dan van Cali naar Quito, 250 euro op di/do/za)
Vandaag slaat u van de toeristische route af en gaat u een geweldige reis tegemoet per openbaar vervoer (7 uur). U gaat naar Pasto aan de voet van de vulkaan Galeras. De plek die bekend is om haar blauwe meer Corata, volgens sommigen het mooiste meer van Colombia. Per boot kunt u dit eiland bezoeken en genieten van de uitzichten en flora. Op dag 15 verlaat u Colombia per bus gaat u naar de grens (vergeet op zaterdag niet de lokale markt in Ipiales). Het afscheid kan niet zonder een kijkje naar het prachtige kerkgebouw Las Lajas, gebouwd op 45m boven de rivier. De grensovergang is eenvoudig en u reist door naar Tulcan, vanwaar de bus naar Salinas vertrekt, waar u verblijft in een schitterend kunstzinnig verblijf.

Dag 9 – 11 Otavalo – Quito
MarktTijdens uw eerste dag in Ecuador staan er een aantal bijzondere bezoeken te wachten. U kunt deze dag naar natuurpark El Angel, warmwaterbaden en een zoutmijn bezoeken of een treinrit naar Ibarra maken. Op dag 16 gaat u met privé vervoer naar Otavalo waar zich de grooste markt van Zuid-Amerika bevindt. Na het lokale leven op de Andes ervaren te hebben, ligt Quito op u te wachten. Per openbaar vervoer (3 uur) reist u naar deze Metropool. Op dag 18 heeft u alle tijd om de geheimen van Quito te ontdekken, u verblijft hier in het historisch centrum.

 

Dag 12 – 13 Mindo 
de vlindertuinOp dag 19 vertrekt u in de ochtend met privé vervoer naar weer een geheel nieuwe klimaat zone, namelijk het nevelwoud in Mindo. Bekend om de vele vogels en tropische uitstraling. Hier kunt u een fantastische canopy doen door de boomtoppen of een wandeling maken en uiteraard zijn er legio mogelijkheden om vogels te spotten. Deze rit kan niet zonder een bezoek aan het monument van de evenaar. In Mindo leert u bij aankomst alles over chocolade maken en uiteraard mag er geproefd worden.

 

Dag 14 – 16 Cotopaxi – Chugchilan
Het Quilotoa meerWe gaan weer terug naar de Andes en bezoeken de hoogste actieve vulkaan de Cotopaxi. In dit park heeft u ook kans om kuddes wilde paarden tegen te komen. U verblijft deze nacht dichtbij de Cotopaxi wat garant staat voor mooie uitzichten. De volgende dag gaat u het lokale Andes leven ontdekken. Hier kunt u genieten van de omgeving met een wandeling of gewoon lekker genieten van het leven om u heen. Het turquoise Quilatoa meer is een magische plek om te bezoeken.

 

Dag 17 t/m 19 Cuenca – Guayaquil (optie Galapagos)
Historisch centrum CuencaNa het lokale leven bezoeken we de derde (historische) stad Cuenca. U vindt hier statige herenhuizen met grote patio’s, charmante pleintjes en vele kerken en kathedralen. Het ligt in een prachtige omgeving, zodat ook natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Op dag 28 gaat u met privé vervoer naar de luchthaven van Guayaquil voor de vlucht naar huis of om de volgende dag de Galapagos te bezoeken.

Extra opties bij deze reis

Kaart Ecuador Colombia SecretsNaast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verdere ontdekking van de Andes en te lopen over indrukwekkende bergketens. De Colombiaanse Amazones: om te ontdekken wat het regenwoud nog voor ons verborgen houdt. Een culturele uitdaging naar de stammen van Nabusimake, een gebied waar de toerist op een bepaald punt niet verder mag, een bijna Afrikaanse ervaring. Of een ontdekking van de wereld op 80 KM2 waarbij woestijn, zoutvlaktes, jungle en kust samen komen. Reken voor elk van deze uitbreiding op minimaal 4 extra reisdagen.Bij Go Local Travel! zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte samenvatting geven.

Route kaart combi puurIndien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten. Voor meer inspiratie, zie ook onze andere combi reizen met Ecuador.

Interesse
Vraag hier een reisofferte aan