Colombia en Ecuador Compleet

 

 • Colombia noord
  Colombia noord
 • Colombia zuid
  Colombia zuid
 • Route Ecuador
  Route Ecuador
 • Cafatera
  Cafatera
 • Cartagena
  Cartagena
 • Isla Rosario
  Isla Rosario
 • Chugchilan
  Chugchilan
 • Riobamba
  Riobamba
 • Cotopaxi
  Cotopaxi
 • Otavalo
  Otavalo
 • Salinas
  Salinas
* 28- daags avontuur
* Bezoek: woestijn, Andes, kust
* Inclusief: privé-/ openbaar vervoer, (entree- en excursiegelden)
* Uitbreiden mogelijk met jungletocht en GalapagosPakket prijs: v.a.  € 1.940,- p.p.
Exclusief: internationale vlucht (vanaf € 900,- p.p. met KLM, rechtstreeks) en
lokale vlucht Bogata – Santa Marta (v.a. € 90,- p.p.), Santa Marta – Pereira (v.a. € 90,- p.p.)

Deze reis geeft u een compleet beeld van de veelzijdigheid van zowel Colombia als Ecuador! Zie hieronder een dag tot dag beschrijving ter inspiratie. Uiteraard kan deze reis helemaal naar uw wensen worden aangepast.

Dag 1 – 4    Bogotá – Santa Marta
Tayrona met Go Local travelU komt aan in de hoofdstad Bogotá. De indrukwekkende geschiedenis van deze miljoenenstad kunt u ontdekken met onze stadstour in het koloniale centrum. Deze krijgt u op dag 2 van ons. We nemen u ook mee met de kabelbaan, de Monsterrate berg op, voor een prachtig uitzicht op de stad. Op dag 3 verlaten we de grote stad en verwelkomen wij de Carbische kust, de verassing van Colombia. Na een korte vlucht komt u aan in Santa Marta en is er een mooie route naar Nationaal park Tayrona, met toeristen transport. De eilanden en nationale parken voor- en aan de kust herbergen enkele van de mooiste stranden van het Caribisch gebied. U kunt hier heerlijk genieten van de stranden, de jungle of de archeologische site ‘El Publito’ bezoeken. Het verblijf is hier in toepasselijke hangmatten of als optie een cabana als u luxer wilt.

Dag 5 – 6  Cartagena
CartagenaNa een heerlijk aantal ontspannen dagen maakt u een wandeling naar de uitgang van het park waar transport klaar staat om u naar de mooie stad Cartagena te brengen. De rest van de dag heeft u vrij om de stad te verkennen en verblijft u in het koloniale gedeelte. Op dag 6 is er een city tour die u de belangrijkste pleinen en momumenten laat zien. Indien u wilt, kunt u ook het project bezoeken wat met deze reis ondersteund wordt.

 

 

Dag 7 – 8 Pereira – Zona Cafetera

Valle CororaDeze ochtend is er een transfer en vliegt u naar Pereira. Hier staat prive transport voor u klaar om naar de indrukwekkende Zona Cafetera te reizen. U wordt naar een mooie hacienda gebracht waar u de komende nacht verblijft en alles kunt zien, ruiken en proeven wat betreft koffie en prachtige natuur. U gaat hier vanaf een hacienda met een gids niet alleen alles leren over koffie maar ook de valleien en pittoreske dorpen verkennen. Uiteraard hoort de Valle de Cocora met de hoogste palmbomen van de wereld daarbij.

 

Dag 9 – 12  cali – Tatacoa woestijn – San Augustin
Tatacoa WoestijnVandaag is er een lange reisdag (9 uur) per openbaar vervoer. U gaat naar Cali en van daar naar de stille lege spectaculaire Tatacoa woestijn. Met een kano gaat u over de Magdalena rivier en u overnacht onder de sterrenhemel. De volgende dag staat er nog een wandeling gepland en in de middag vertrekt u, per openbaar vervoer, naar San Agustin. Hier vindt u de archeologische schatten die ook Colombia niet onbekend zijn. U gaat deze de volgende dag ontdekken met een gids en middels een tocht ter paard rond San Agustin. Om de sfeer compleet te maken verblijft u in een mooie haciënda. Langzaam begint u met de reis naar het  zuiden en op dag 12 gaat u per openbaar vervoer (7 uur) naar Popayan, waar u in het historisch centrum verblijft.

Dag 13 – 15  Pasto – Tulcan – Salinas
el angelVandaag slaat u van de toeristische route af en gaat u een spectaculaire reis tegemoet per openbaar vervoer (7 uur). U gaat naar Pasto aan de voet van de vulkaan Galeras. De plek die bekend is om haar blauwe meer Corata, volgens sommigen het mooiste meer van Colombia. Per boot kunt u dit eiland bezoeken en genieten van de uitzichten en flora. Op dag 15 verlaat u Colombia per bus gaat u naar de grens (vergeet op zaterdag niet de lokale markt in Ipiales). Het afscheid kan niet zonder een kijkje naar het prachtigste kerkgebouw Las Lajas, gebouwd op 45m boven de rivier. De grensovergang is eenvoudig en u reist door naar Tulcan, vanwaar de bus naar Salinas vertrekt waar u verblijft in een schitterend kunstzinnig verblijf.

Dag 15 – 18  Ibarra – Otavalo – Quito
Isla CorotaTijdens uw eerste dag in Ecuador staan er een aantal bijzondere bezoeken te wachten. U kunt deze dag naar natuurpark El Angel, warmwaterbaden en een zoutmijn bezoeken of een treinrit naar Ibarra maken. Op dag 16 gaat u met privé vervoer naar Otavalo waar zich de grootste markt van Zuid-Amerika bevindt. Na het lokale leven op de Andes ervaren te hebben, ligt Quito op u te wachten. Per openbaar vervoer (3 uur) reist u naar deze Metropool. Op dag 18 heeft u alle tijd om de geheimen van Quito te ontdekken, u verblijft hier in het historisch centrum.

 

Dag 19 – 21  Mindo
Uitzicht vanaf ontbijtOp dag 19 vertrekt u in de ochtend met privé vervoer naar weer een geheel nieuwe klimaat zone, namelijk het nevelwoud in Mindo. Bekend om de vele vogels en tropische uitstraling. Hier kunt u een fantastische canopy doen door de boomtoppen of een wandeling maken en uiteraard zijn er legio mogelijkheden om vogels te spotten. Deze rit kan niet zonder een bezoek aan het monument van de evenaar. In Mindo leert u bij aankomst alles over chocolade maken en uiteraard mag er geproefd worden.

 

Dag 22 – 24  Cotopaxi – Quilatoa
Cotopaxi zonlicht 1000x275
We gaan weer terug naar de Andes en bezoeken de hoogste actieve vulkaan, de Cotopaxi. In dit park heeft u ook kans om kuddes wilde paarden tegen te komen. U verblijft deze nacht dichtbij de Cotopaxi, wat garant staat voor mooie uitzichten. De volgende dag gaat u het lokale Andes leven ontdekken. Hier kunt u genieten van de omgeving met een wandeling of gewoon lekker genieten van het leven om u heen. Het turquoise Quilatoa meer is een magische plek om te bezoeken.

 


Dag 25 – 28  Cuenca
doorkijkjeNa het lokale leven bezoeken we de derde (historische) stad Cuenca. U vindt hier statige herenhuizen met grote patio’s, charmante pleintjes en vele kerken en kathedralen. Het ligt in een prachtige omgeving zodat ook natuurliefhebbers aan hun trekken komen. Op dag 28 gaat u met privé vervoer naar de luchthaven van Guayaquil voor de vlucht naar huis of om de volgende dag de Galapagos te bezoeken.

 

 

Extra opties bij deze reis
Naast deze veelzijdige route is er een mogelijkheid om deze uit te breiden of aan te passen met persoonlijke wensen. U kunt hier denken aan verdere ontdekking van de Andes en te lopen over indrukwekkende bergketens. De Colombiaanse Amazones: om te ontdekken wat het regenwoud nog voor ons verborgen houdt. Een culturele uitdaging naar de stammen van Nabusimake: een gebied waar de toerist op een bepaald punt niet verder mag, een bijna Afrikaanse ervaring. Of een ontdekking van de wereld op 80 KM2 waarbij woestijn, zoutvlaktes, jungle en kust samen komen. Reken voor elk van deze uitbreiding op minimaal 4 extra reisdagen.

Interesse
Vraag hier een reisofferte aan.

Bij Go Local Travel zijn de mogelijkheden haast onbeperkt, vandaar dat we hier maar slechts een korte samenvatting geven. Indien u specifieke plekken, activiteiten of ervaringen zoekt laat het ons dan weten.